onsdag 25 november 2009

Spabad & Bastu med utsikt!

Till helgen öppnar vi upp vårt SPA-bad på bryggan med tillhörande bastu. Njut utsikten över Gullmarsfjorden i 40-gradigt vatten! Vi har några få platser kvar som vi "rear" ut för Strandflickornas bloggläsare! Kom och bada & basta under 2 h. för endast 95:-/p inkl handduk & badrock (ord. pris 225:-/p).
Ring oss för mera info samt bokning! Tel: 0523-797 50.

After Work med Julstämning


Nu fejar alla Strandflickorna för fullt både på Strand och Havshotellet! I morgon bjuder vi till After Work och tills dess skall det var julfint överallt. Känns lite skönt att stöka inomhus och "mysa till" det när det ruskar och regnar på utsidan. Snart skall jag ner och kika hur det går på Strand, där de har satt upp ett gammalt fint bord (som för övrigt fd Kung "V-Gurra" intagit middag vid under sin livstid!) och passande stolar till. Spännande!!
// Bettina

fredag 6 november 2009

Skaldjursresan


När sommaren är till ända tänker jag varje gång, va skönt med en lååååång härlig höst med svampplockning, pyssel, laga middagar i goda vänners lag, gå igenom alla projekt som ligger, men ACK så tiden springer iväg.....nu har affärerna redan börjat julpynta och vintervädret gör sig gällande även här på västkusten: snålblåst i hundratio som går in i ben och märg och ett nästan ständigt grådis..Nej, men hoppsan så dov jag låter nu - visst har vi härliga dagar även den här årstiden. Och havet kan ingen ta ifrån oss; vackert i alla lägen.

"Skaldjursresan" har gått av stapeln för första året och alla involverade är över förväntan nöjda! ”Skaldjursresan” är ett samprojekt turistbyråer & turistföretagare emellan för att marknadsföra Bohuslän under hösten/Allhelgonnahelgen som ett paradis för skadjursälskare. Faktum är att nu på hösten smakar skaldjuren som allra, allra bäst pga vattnets lite kallare temperatur. Vi hade många som gästade oss och som hade bokat ”Strandflickornas smakfulla skaldjursresa”. Vår konferensbokerska Birgitta var på mysiga restaurang Ferdinands i Gamlestan och åt en 4-rätters skaldjurssupé med en halv hummer till förrätt. När hon berättade med inlevelse om allt smarrigt som hade serverats blev jag bara tvungen att leta fram menyn;

Nykokt ½ Hummer med smakrikt smör och hembakt bröd.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Gratinerade Musslor & Pilgrimsmusslor a lá Ferdinand
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Husets egna pastakuddar med räk och västerbottenfyllning, smörstekta havskräftor och rostad fänkål och svamp i fyllig skaldjurssås.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Liten chokladtrilogi; Mörk choklad brulé, Filobakad vit choklad m lime & banan samt tobleroneparfait.



Johanna Halleröd, som driver Ferdinands, har lovat återkomma med fler temasupéer eftersom intresset varit så stort. Vi ser fram emot ett nytt spännande erbjudande i början av 2010!



/Åsa - Strandflickornas andra direktörska