onsdag 30 mars 2011

Dykinvigningshelg

Nu närmar det sig med stormsteg!.....vi fejar, målar, snickrar och skruvar för att allt skall vara "tiptop" till helgen då vi får en massa härliga dykgäster till oss! Invigningen av vår dyk-källare kommer att gå av stapeln på lördag med bubbel, snittar, god mat, föredrag och bildvisningar. Änteligen!!!

fredag 25 mars 2011

Heddas skrin från 1908!

Hos mamma står detta söta syskrin, som kanske mer liknar ett sängbord. Om man lyfter på bordskivan så vips har man en praktisk låda för alla sybehör man kan tänka sig. Inne i  locket står det; "Till Hedda, Julen 1908" med sirliga bokstäver. Hmm undrar vem hon var? Det är ett fint "sekelskiftigt" namn, vi skulle kanske döpa något av rummen på Strand för "Fröken Heddas Sofrum"...... Inte så tokigt:-)
Kära vänner, ha en härlig helg och glöm inte att mumsa våfflor idag!

Se så fint broderade initialer på handduken!

tisdag 22 mars 2011

Blogg om Strand

Råkade hitta ett trevligt blogginlägg från en gäst som bodde hos oss för några veckor sedan!
http://isabloggar.se/default.asp?id=325


Den här charmiga bilden är tagen av "FotografMona" som åker jorden runt och tar bilder på viktiga händelser, en massa världskändisar....och så oss...http://www.fotografmona.com/

söndag 20 mars 2011

Tallrikshylla!

Hej på er ute i stugorna!
Jag köpte en fin gammal tallrikshylla för ett tag sedan. Skitdyr var den och upp har den inte kommit ännu.....
Var hemma hos mor och far i helgen och vad får jag se....jo att pappa snickrat en snarlik......
Han har målat, shabbat och bivaxat den precis "by the book".
Nästan identisk med min dyrgrip så duger väl denna..... ?
Hur löd ordspråket.... -Gå inte över ån efter....


 

fredag 11 mars 2011

Tävla om sekelskiftesfika på facebook!

Var med på vår tävling på Strandflickornas facebooksida och ha chansen att vinna en smarrig sekelskiftesfika för dig och de dina i påsk!

onsdag 9 mars 2011

Strandflickorna pilotanläggning i Sverige för nytt klassificeringssystem


Så var man i etern igen...vi är pilotanläggning i ett jättespännande projekt som Västsvenska turistrådet just nu driver för att ta fram ett nytt klassificeringssystem på alla boendeanläggningar i Sverige.
http://www.restauratoren.se/artikel/skottar-har-testat-v%C3%A4stsvenska-resm%C3%A5l-20872

onsdag 2 mars 2011

Nysnickrade elementskydd!

 Bläddrade i den fina inredningsboken "Nordljus". Där fick jag syn på sååå fina elementskydd i en jugendvilla. När det var dags att dölja våra fula element hemma så var det bara att härmas lite..... Varje hörndel går att "öppna upp" för de sitter fast med gångjärn, himla fiffigt när man ska städa:-)
Visst blev dem fina?

tisdag 1 mars 2011

Havshotellet på TV i programmet Mat så in i Norden

Nu har det hänt igen! Vi har haft besök av ett TV-team, den här gången teamet från "Mat så in i Norden". De lagade hummer i vår Havsateljé efter att ha fångat den på Gullmarsfjorden med hjälp av "storfeskarn" Sylve Robertsson. Ja, själva inspelningen ägde ju egentligen rum redan under förra året redan, men programmet sändes för några veckor sedan och finns fn på SVT Play för den som vill titta!

 Länk till aktuellt program