Jag, mamma
och dotter Agnes var på mysiga Café Kungsgatan igår kväll och fick höra på
kakdrottningen Birgitta "rasande elegant" Rasmussons berättelser om
kafferepets innehåll, historia, vett och etikett:-) Hon lärde oss bla att på
dåtidens kafferep så startade man alltid med den lilla fina bullen, gick sedan
över på de mjuka kakorna, fortsatte därefter på småkakorna (som absolut inte
får vara färre än 7st, gärna 10) samt avslutades med en härlig tårta, gärna
moccatårta. Ni kan tänka att det var svårt att förflytta sig efter detta
enorma kak-intag... Hon lärde oss också att svensk fika och framförallt svenska småkakor
är superhett och inne i NY. Att det bakas som aldrig förr i Sverige är ju mycket tack vare Birgitta och hennes program "Hela Sverige Bakar". Café Kungsgatan här i Lysekil hade dagen till ära bullat upp med
allt detta goda som vi sedan fick njuta av.
I denna
sammankomst ingick det också en kaktävling där vem som helst fick lämna in
bidrag som sedan Birgitta bedömde och utsåg vinnare. Min mamma tog med sig,
efter många påtryckningar, sina goda havrekakor. En oansenlig liten brun kaka
som inte gör så mycket väsen av sig. Vinnaren i tävlingen, mamma Britts goda havrekaka. |
Ni skulle ha sett mammas min då hon gick
och vann hela tävlingen!! Detta var mycket oväntat då många av bidragen var
fantastiska skapelser.
Less is more - i
alla fall denna kväll:-) Vad var den hemliga ingrediensen bakom framgången? "Jo
de hackade russinen", sa Birgitta, som skulle ta efter detta lilla knep:-)
Birgitta Rasmusson och en glad mamma Britt! |
PS! Ni lär
få smaka på mamma Britts havrekakor på Strandflickorna framöver, här ska bakas
småkaka :-) DS
Ha en härlig onsdag alla vänner! //Direktörskan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar